Veel gestelde vragen - Blijf Soepel

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Veel gestelde vragen


Moet ik stil zijn tijdens de massage of juist in gesprek gaan?
Die keus is aan jou! Door stilte kan je nog beter tot rust komen en alle stress van je af laten glijden. Maar als jij liever wil praten is dat prima. In de praktijk merk ik dat veel mensen pratend beginnen en halverwege stil vallen.

Doet het pijn?
Een massage kan soms best stevig aanvoelen en op sommige plekken pijnlijk aanvoelen. Toch zou de pijn op een schaal van 1 tot 10 niet boven een 7 uit mogen komen. Dit mag je gewoon aangeven, dan kan ik de massage aanpassen.

Welke effecten kan een massage hebben?
Je kunt je na de behandeling geweldig voelen, ontspannen en energiek. Maar het kan ook dat er onderliggende klachten aan de oppervlakte komen en dat kan ervoor zorgen dat je je niet zo fijn voelt na de behandeling. Vaak is dat een teken dat je wat vaker langs zou moeten komen.
Het kan ook zijn dat je wat last krijgt van spierpijn of een beurs gevoel, maar dit zou met een paar dagen weer weg moeten trekken, waarna je je vaak beter voelt dan voor de massage.

Het kietelt!!
Ook dat mag je gewoon aangeven, dan kan ik de massage aanpassen.

Ik ben in slaap gevallen tijdens de massage, is dat erg?
Ik hoop dat je lekker geslapen hebt! Dan was de massage vast erg ontspannend.

Oeps, ik liet een scheet tijdens de massage… ik schaam me dood! Moet ik hier iets over zeggen?
“Sorry”, zou een optie kunnen zijn.. Geen zorgen, door het ontspannen van het lichaam kan dat gebeuren. Ook andere geluidjes kunnen gebeuren zoals: kwijlen, snurken, spierschokken, rillen, borrelende buik, huilen, lachen, misselijk, tranen, verstopte neus, snotteren. Dit zijn gewoon lichamelijke reacties, niet gelijk schrikken!

Kan die muziek niet uit?
Ja hoor, dat kan.  Ik kan ook andere muziek opzetten of je mag je eigen muziek meenemen. Zolang jij je maar kan ontspannen.

Ik moet tijdens de massage naar het toilet..
Meld het even, dan pauzeer ik even en kun jij gerust met een grote handdoek om even naar het toilet lopen.

Kan ik na de massage ook van de douche gebruik maken?
Nee, helaas.. deze is voor privé gebruik.
Maar ik gebruik een natuurlijke amandelolie, dus voor de huid is het goed als de olie lekker intrekt.

Ik heb altijd zo’n last van een verstopte/loopneus.
Even een klein stukje theorie..
Het deel van ons zenuwstelsel dat de onbewuste processen regelt, bestaat uit twee systemen: de orthosympaticus (afdeling “flight and fight”) en het parasympaticus (afdeling rest and digest)
• Het orthosympaticus is vooral werkzaam als we actief zijn. De hartslag gaat omhoog en het verteringsstelsel komt even stil te liggen zodat het bloed naar de spieren gaat en het lichaam klaar is voor actie.
• Het parasympaticus doet het tegenovergestelde. De hartslag gaat omlaag, de vertering komt op gang en energie wordt opgeslagen. Het lichaam ontspant en rust.
Tijdens de massage ontspan je je en het parasympaticus komt in actie. De darmbeweging wordt bevorderd, de urineblaas trekt samen en de speekselafscheiding wordt gestimuleerd, vandaar die loopneus dus. Je lichaam ontspant, rust en verteert. Goed bezig dus..

Ok, leuk en aardig allemaal, maar ik zit nog steeds met die loopneus…
Hier wat tips:
• Leg je hoofd tijdens de massage eens eventjes op je linker- of rechteroor in plaats van loodrecht naar beneden. En dan vooral als ik op dat moment niet met je nek/schouders bezig ben.
• Vraag gerust even om een tissue, ze staan in de kamer en ik kan best even pauzeren.
• Adem rustig door je mond, eventueel kwijl of snot dat op de grond valt dweil ik wel op als je weg bent.

Lig ik naakt op de tafel?
Nee, dat is niet nodig. Je mag je onderbroek aanhouden. Wel is het handig als je een string aantrekt, dan kan ik de bilspier ook goed masseren. Als je dit niet prettig vind is dat geen probleem uiteraard.
Wil je echt naakt op de tafel, vraag dit dan gewoon even netjes.

O jee, ik ben vergeten mijn benen te scheren...
Of je nu volledig behaard bent of alleen je benen bent vergeten bij te werken. Het maakt allemaal niks uit. Maak je geen zorgen, geniet gewoon lekker van de massage!

Moet ik iets meenemen?
Nee hoor, er liggen voldoende schone handdoeken


Contact: 06-39625727 of info@blijfsoepel.nl
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu